בננה פורטל דירות דיסקרטיות

 

 





דירות דיסקרטיות בתוף סמינריון לתואר ביחסי אנוש – שמי יוגב. אני סטודנט שנה רביעית לפסיכולוגיה קלינית באוניברסיטת בר־אילן. קיבלנו משימה לכתוב עבודה סמינריונית מאתגרת במיוחד. הנושא: הזנות ברחובות ובדירות דיסקרטיות והשפעתה על נפש האדם.

הצעד הראשון – מחקר בשטח

בהתחלה לא ידעתי איך לגשת לנושא. מעולם לא פניתי לזונה או לנערת ליווי. את חיי המין שלי קיימתי עם בנות זוג קבועות או מזדמנות, אחרי היכרות בפאב או מועדון.
לחקור את הזנות לעומק? זה כבר אתגר אחר. אני נוהג לבחון כל דבר תאורטית ומעשית, ולכן נדרשתי להכנה נפשית.

זנות ברחובות

התחלתי ברחוב. נחשפתי לסיפורים ומראות קשים שהותירו בי רושם עז. אני בטוח שיום אחד אצטרך טיפול פסיכולוגי כדי לעבד את החוויות הללו.
פגשתי גברים, נשים ואנשים מהקהילה הלהט״בית שנדחקו לשולי החברה. היחס אליהם היה לעיתים משפיל, כאילו היו פסולת אנושית. זה כאב לי מאוד.
לאחר החלק הזה נאלצתי לקחת הפסקה של כמה ימים כדי לאסוף את עצמי נפשית.

דירות דיסקרטיות

בשלב הבא עברתי לחקור את הזנות בדירות דיסקרטיות. חששתי שאחווה שוב את אותה טלטלה רגשית. קיוויתי לסיים את המחקר במהירות, עם כמה שפחות טראומה.
לא היה קשה למצוא דירות כאלה. פרסומים קיימים בשפע, אך אני חיפשתי המלצות שעוברות מפה לאוזן.

המפגש עם איבון

במהלך החיפוש פגשתי את איבון, נערת ליווי. דיברנו ארוכות. לא סיפרתי לה על העבודה, כדי לא לסגור בפניי את האפשרות להבין את עולמה.
אחרי שתי פגישות היא הזמינה אותי לדירה בה עבדה. הופתעתי. המקום היה מבריק, בבניין עם שומר בלובי. קיבלו כל דייר בסבר פנים נעימות ובשמו הפרטי. האווירה הייתה מכבדת ושונה לגמרי מהרחוב.
איבון שידרה ביטחון, ידעה שהיא מוגנת, והשרתה עליי שלווה. לרגע הרגשתי כלקוח המועדף שלה.

מסקנות

במסקנות העבודה כתבתי כי הופתעתי לטובה מהזנות בדירות דיסקרטיות. החוויה הייתה שונה לגמרי מזו של הרחוב – נקייה, נעימה ומכבדת יותר. הבנתי שהמציאות מורכבת בהרבה ממה שחשבתי בתחילה.

תפריט נגישות